28 Şubat 2011 Pazartesi

THE MAN WHO CRIED


Giriş yazımda eklemeyi unuttum,burda yazayım;Arşivimle ilgili yazacağım için filimlerin her zaman yeni olmayacağını söyleyeyim,sonradan şey olmasın...(-ne olmasın ?-Bilmem)
Mutlaka bir akşam tv de denk gelip,başı ya da sonu eksik de olsa izlediğimiz filimlerden.Genel bi aşinalık var filime karşı.Ama ben arşivime aldım,çünkü seviyorum bu filimi.
1927 de Rusya'da başlıyor filim.Esas kızın babası Amerikaya gidiyor para kazanmaya,çünkü durumlar iyi değildir.Bu kızın aileside yahudi bi de üstüne.Sonra işler karışıyo oralarda,kız kaçıyo İngiltere'ye.Asıl amacı Amerika'ya gitmek ama.Sonra Fransa'ya.Neyse olay örgüsünü pek anlatmayım.
Küçük kız büyüyüp Cristina Ricci oluyor.Bir çingene oğlan var filimde,kendisi Johnny Depp,sürekli beyaz bir atla haşır neşir.Hep bi karizma,bi suskunluk.Ama iyi oynamış yine ayrı konu.Aslında filimde en çok dikkat çeken yardımcı kadın oyuncu rolündeki Cate Blanchett.Rus aksanı ve sürekli yakın çekim izlediğimiz kemikli yüzü ve kocaman ağzıyla,o karekteri gerçekten yaşatmış.Pek sevimli bi karekter değil ama çok iyi oynamış.
Son olarak opera veya çok sesli müziklere ilginiz varsa daha da bir keyifli gelir filim zira opera da filimin yan konularından biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder